Masové krokety plněné hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso mleté
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Cibule
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Bramborová kaše
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 995 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 157.8 mg
  • Draslík 889.5 mg
  • Vláknina 4697.5 mg
  • Vitamín A 4697.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přimícháme vejce. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na plátky.

  • 3

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme plátky hub a krátce orestujeme. Odstavíme a necháme chladnout.

  • 4

    Z masové směsi odebíráme stejně velké kousky, rozmáčkneme dlaní na placičky, doprostřed pokládáme houbovou směs, obalíme masovou směsí a v dlani uválíme kuličku.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme máslo a krokety na něm smažíme ze všech stran dozlatova.

  • 6

    Krokety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu