Horácká česnečka s hříbky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 158.3 mg
- Vláknina 9325.3 mg
- Vitamín A 9325.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev. 
- 
                                2Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. 
- 
                                3V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli. 
- 
                                4Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem. 
- 
                                5Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        