Pečená zelná placka se škvarky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 13 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 127.5 mg
- Draslík 388.3 mg
- Vláknina 12205.3 mg
- Vitamín A 12205.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem a vytřeme sádlem. 
- 
                                2Očištěné zelí jemně nakrouháme a v osolené vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Poté slijeme a část vody odložíme. Zelí necháme v míse vychladnout. K zelí přimícháme škvarky, sůl, kmín, pepř, drobně posekanou petrželovou nať, rozšlehaná 2 vejce, mouku a případně trochu slité vody ze zelí. Vymícháme kompaktní těsto, rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme asi 15 minut, poté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ještě asi 15 minut. 
- 
                                3Podáváme mírně zchladlé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        