Halaszlé - maďarská kapří polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 1000 g Kapr obecný
  • 75 g Sádlo škvařené
  • 250 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 146.6 mg
  • Draslík 817.8 mg
  • Vláknina 1169.6 mg
  • Vitamín A 1169.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut.

  • 3

    Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry.

  • 4

    Polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu