Maďarské maso s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Chilli paprička
  • 30 g Paprika mletá pálivá
  • 250 ml Víno červené
  • 4 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 712.1 mg
  • Vláknina 6785 mg
  • Vitamín A 6785 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3814.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.

  • 3

    Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.

Komentáře k receptu