Maďarská ztracená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 200 g Lečo sterilované
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Petržel kudrnka
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 11 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 287.3 mg
  • Draslík 175.2 mg
  • Vláknina 2175.2 mg
  • Vitamín A 2175.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta uválíme plát a vykrájíme z něj 10 plných koleček a 30 kroužků. Plné kolečko jako dno a vždy 3 kroužky na sebe slepíme bílkem, rozložíme na vymazané plechy a upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s octem a opatrně do ní vkládáme z namaštěné lžíce, aby to klouzalo, vejce a vaříme 5 minut. Vyjmeme vejce děrovanou naběračkou a uchováme v teple. Lečo smícháme se škrobovou moučkou, krátce povaříme, aby zhoustlo a uchováme teplé. Upečené taštičky naplníme lečem, navrh položíme vejce, osolíme, opaprikujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu