Maďarský šoulet

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 300 g Vepřové koleno uzené
  • 300 g Vepřový bok
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 g Sůl
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 136.2 mg
  • Draslík 152.2 mg
  • Vláknina 1878 mg
  • Vitamín A 1878 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den dáme fazole, vepřové koleno a bůček vařit do osolené vody, která by měla přesahovat suroviny v hrnci o 6 cm. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až jsou fazole i maso měkké a tekutina vyvařená. Maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, bůček na plátky. V kastrolu na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přimícháme k fazolím, přidáme nakrájené vepřové koleno, dosolíme.

  • 2

    Do pekáče vymazaného sádlem rozložíme na dno fazolovou směs, tu poklademe na kolečka nakrájeným osoleným vejcem natvrdo a plátky bůčku. Posolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme zapéct do mírně vyhřáté trouby asi na 45 minut.

Komentáře k receptu