Jablkové placičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 357.5 mg
 - Vláknina 12680.3 mg
 - Vitamín A 12680.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr zahříváme zasucha v hrnci a když zkaramelizuje, zasypeme ho strouhanými jablky, skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a vaříme, až začne hmota rosolovatět. Přidáme plátek želatiny rozpuštěný ve vodě, citrónovou šťávu a nasekané mandle.
 - 
                                2
Necháme vychladnout.
 - 
                                3
Z vychladlé hmoty tvoříme kuličky které zmáčkneme na placičku a obalíme v krystalovém cukru, zdobíme mandlí nebo ořechem a necháme sušit.