Polské bůčkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1415 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 83.9 mg
 - Draslík 315.1 mg
 - Vláknina 7525.3 mg
 - Vitamín A 7525.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.
 - 
                                2
Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.