Houbový bigos
Suroviny
- 600 g Zelí kysané
- 500 g Houby čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 4 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1247.1 mg
- Vláknina 24454.8 mg
- Vitamín A 24454.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 181.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí překrájíme, očištěné houby nakrájíme na kousky. Vše vložíme do hrnce a mírně podlijeme vodou. Přidáme nasucho osmahnutou hladkou mouku, očištěnou, nakrájenou petržel a na oleji osmahnutou, oloupanou a nasekanou cibuli s kečupem. Zvolna dusíme pod pokličkou.
-
2
Asi 20 minut před koncem dušení přidáme bobkový list, sůl a pepř.
-
3
Bigos podáváme teplý.