Holubky s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1033.7 mg
 - Vláknina 35077.5 mg
 - Vitamín A 35077.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 150 mg
 - Vitamín E 10.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku opláchneme, dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka. Uvařenou scedíme, necháme okapat, vysypeme do misky, přidáme celé vejce, sůl, pepř, olej a dobře zamícháme.
 - 
                                2
Do vysokého hrnce nalijeme 5 l vody, přilijeme ocet, přisypeme sůl,
 - 
                                3
hlávkové zelí zbavíme povadlých listů, vyřízneme košťál a celé zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou. Měkké zelí vytáhneme z vody, necháme vychladnout, potom listy oddělíme, odkrojíme tvrdá žebra. Listy naplníme pohankovou směsi, stočíme do rolády, konce uzavřeme, skládáme na pekáč, jehož dno vyložíme zbylými žebry a hrubými listy zelí. Na naskládanou první vrstvu rozložíme na kolečka pokrájenou cibuli, stejně krájenou zelenou papriku,poté zase holubky. Tak pokračujeme až do naplnění pekáče. Protlak vlijeme do vody, smícháme a připravené holubky zalijeme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme 45 minut.
 - 
                                4
Poté ho vytáhneme z trouby, necháme přiklopený 10 minut, následně můžeme jídlo porcovat na mělké talíře a podávat.