Macesové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 200 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 289.1 mg
  • Vláknina 4938.8 mg
  • Vitamín A 4938.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 11.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nalijeme vodu a do ní namočíme maces, na 20 minut. Potom ho dobře vymačkáme a vrátíme zpátky do misky. Jablka omyjeme, oloupeme, na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k macesu, spolu smícháme, přimícháme podle chuti sůl, pepř, přisypeme vanilkový a skořicový cukr. Nakonec do směsi zlehka vmícháme z bílku vyšlehaný tuhý sníh a vypracujeme tuhé těsto.

  • 2

    Plech vymažeme olejem, z těsta pomocí dlaní tvoříme středně velké kuličky, které pokládáme na připravený plech. Kuličkami naplněný plech vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 60 minut. Po dobu pečení kuličky několikrát otočíme.

  • 3

    Hotové kuličky necháme chvilku odpočinout, potom je podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu