Kuře s dušeným ovocem.
Suroviny
- 200 g Jablka
- 100 g Med včelí
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Švestky
- 100 g Višně
- 1200 g Kuře
- 300 g Hrušky
- 80 g Hera
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 57 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 560.3 mg
- Vláknina 7643.9 mg
- Vitamín A 7643.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.
-
2
Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.
-
3
Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.