Kuře s dušeným ovocem.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 100 g Med včelí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Švestky
  • 100 g Višně
  • 1200 g Kuře
  • 300 g Hrušky
  • 80 g Hera
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 560.3 mg
  • Vláknina 7643.9 mg
  • Vitamín A 7643.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře očistíme, vykostíme, umyjeme a maso nakrájíme na středně velké kousky. Osolíme, obalíme v mouce, v hrnci na rozehřátém oleji opečeme. Maso zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme přibližně 30 minut.

  • 2

    Čerstvé švestky a višně vypeckujeme, hrušky spolu s jablky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, ovoce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Ve velké pánvi rozehřejeme Heru, na ní spolu s medem podusíme připravené ovoce, které následně přimícháme do hrnce k masu, pokračujeme v dušení dalších 30 - 40 minut.

  • 3

    Před dokončením dušení jídlo podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme kari koření s rozmarýnem. Hrnec stáhneme ze sporáku, jídlo naporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu