Polévka z telecích drštěk
Suroviny
- 20 g Petržel - nať
 - 200 g Telecí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 l Voda pitná
 - 1 kg Dršťky syrové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 125 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 271.6 mg
 - Draslík 465.2 mg
 - Vláknina 6499.8 mg
 - Vitamín A 6499.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso dáme do misky, kam rozklepneme vejce, přidáme jemně nastrouhaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme. Promícháme a rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme asi 10 minut doměkka. Hotové kuličky scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Telecí dršťky očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vroucí vodou a povaříme. Scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, zalijeme vařící vodou. Vaření opakujeme ještě dvakrát a vodu pořád měníme.
 - 
                                3
Při posledním vaření do vody přidáme oloupanou, umytou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a oloupanou celou cibuli. Hrnec vrátíme na sporák a dršťky spolu se zeleninou vaříme doměkka.
 - 
                                4
Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, vložíme nasekanou petrželovou naň, nakonec přidáme připravené masové kuličky, posypeme majoránkou, zamícháme, přivedeme k varu a uvařenou polévku stáhneme z ohně.