Telecí guláš zapečený
Suroviny
- 100 g Husí sádlo
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Petržel - nať
 - 100 g Pórek
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 2 kg Telecí hruď
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 253.3 mg
 - Draslík 1153.5 mg
 - Vláknina 4506.8 mg
 - Vitamín A 4506.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                2
Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.
 - 
                                3
Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.