Zelňačka po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Husí sádlo
  • 600 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • 1.5 kg Hovězí maso zadní
  • 1 kg Kosti hovězí morkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1557 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 143 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 4935.1 mg
  • Vitamín A 4935.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.

  • 2

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.

  • 3

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.

  • 4

    Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.

  • 5

    Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu