Zelňačka po židovsku
Suroviny
- 500 g Brambory
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Husí sádlo
- 600 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 4 l Voda pitná
- 1.5 kg Hovězí maso zadní
- 1 kg Kosti hovězí morkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1557 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 143 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 319.5 mg
- Vláknina 4935.1 mg
- Vitamín A 4935.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme.
-
3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme na malé kousky nakrájené maso, opečeme, posypeme moukou, zamícháme, přidáme mletou papriku a vše vysypeme do vývaru. Zelí nakrájíme a také ho vložíme do vývaru, který vaříme přibližně 120 minut.
-
4
Před dovařením dochutíme soli, pepřem, přidáme uvařené brambory a chvilku povaříme.
-
5
Hotovou zelňačku rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.