Domácí Farfele

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vysypeme mouku, posypeme soli, uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepneme vejce a rukou uhněteme hodně tuhé těsto.

  • 2

    Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, hotové farfele roztáhneme po celém vále a necháme je uschnout.

  • 3

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, do vařící vody vložíme připravené farfele a vaříme je 10 minut doměkka.

Komentáře k receptu