Bramborový chremzel - placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 175 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 153.3 mg
 - Draslík 566.4 mg
 - Vláknina 6250 mg
 - Vitamín A 6250 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme teplou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, a prolisujeme na moukou posypaný vál. Brambory osolíme, přidáme macesovou mouku, žloutky, zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Všechny suroviny rukou prohněteme a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Z těsta krájíme malé díly, ze kterých rozválíme tenké placky. Připravené placky pečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách.