Dušená mrkev s brambory a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 585 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 14 mg
 - Draslík 405.9 mg
 - Vláknina 21129.8 mg
 - Vitamín A 21129.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.
 - 
                                2
Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.