Rýžové smaženky II
Suroviny
- 100 g Rýže
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 25 g Máslo
 - 30 g Droždí
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Rum
 - 1 polévková lžíce Hrozinky
 - 1 polévková lžíce Mandle
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2.92 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 22 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 232.1 mg
 - Draslík 32.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu uvedeného množství mouky smícháme s rozdrobeným droždím, přidáme 3 lžíce mléka, propracujeme na hladké tužší těsto, které vytvarujeme do koule.
 - 
                                2
Do kastrůlku nalijeme 10 lžic mléka, do něj položíme kouli těsta a pod utěrkou necháme kynout. Ve zbylém mléce uvaříme rýži a po vychladnutí vmícháme vykynuté těsto, zbylou mouku, žloutky, bílek, rum, máslo, mandle a hrozinky.
 - 
                                3
Vše důkladně propracujeme a necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout. Z těsta vykrajujeme lžící přibližně stejné kousky, které vhazujeme do rozpáleného oleje a smažíme tak, aby v něm volně plavaly a nedotýkaly se dna nádoby.
 - 
                                4
Po osmažení dozlatova necháme přebytečný tuk okapat a smaženky obalujeme v cukru.