Rumunské paprikové lusky s fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 505.2 mg
 - Draslík 758.7 mg
 - Vláknina 15219.9 mg
 - Vitamín A 15219.9 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z paprik odřízneme vršky, odstraníme jádřince a zalijeme horkou, špetkou soli osolenou vodou. Poté je ihned vychladíme ve studené tekoucí vodě a necháme okapat. Čtyři celé paprikové lusky odložíme stranou k dalšímu použití. Z ostatních stáhneme slupku, krájíme je na nudličky a vložíme do misky.
 - 
                                2
V pánvičce rozpálíme 30 g tuku, osmahneme na něm oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Vložíme rozkrájené paprikové lusky, ochutíme solí, pepřem a vlijeme rozkvedlané vejce. Stálým mícháním vajíčka smažíme až do ztuhnutí. Připravenou směsí plníme celé paprikové lusky. Ve velké pánvi nebo v nízkém širokém hrnci rozehřejeme zbylý tuk a opečeme papriky z každé strany. Potom je podlijeme teplou vodou a povaříme ještě 10 - 15 minut.
 - 
                                3
Těsně před podáváním rozdělíme lusky na čtyři jednotlivé talíře, polijeme vlastní šťávou a s vhodnou přílohou podáváme.