Pikantní vepřový šašlik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rajčata
  • 1 l Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2557 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 273 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 806.4 mg
  • Vláknina 3180.5 mg
  • Vitamín A 3180.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 23.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, ponoříme do oleje, opepříme, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Necháme alespoň 24 hodin v chladu uležet.

  • 2

    Rajčata omyjeme, nakrájíme na dílky a napichujeme je střídavě s plátky masa na jehly. Špízy grilujeme v troubě pod grilem nebo opékáme na roštu.

Komentáře k receptu