Šašlik po černohorsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 400 g Skopové kotlety
  • 200 g Skopové ledvinky
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 714.1 mg
  • Vláknina 9185.5 mg
  • Vitamín A 9185.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové kotlety pokrájíme na kostky, ledvinky vyčistíme a několikrát propláchneme horkou vodou.

  • 2

    Kotlety a ledvinky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dobře promícháme. Dáme do keramické nádoby a necháme 4 hodiny odležet, potom maso napichujeme střídavě s ledvinkami na špíz. Pokapeme olejem a grilujeme na dřevěném uhlí ze všech stran. Hotový šašlik dáme na teplou mísu,

  • 3

    obložíme cibulkou a nakrájenými rajčaty.

Komentáře k receptu