Šašlik po černohorsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 714.1 mg
- Vláknina 9185.5 mg
- Vitamín A 9185.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové kotlety pokrájíme na kostky, ledvinky vyčistíme a několikrát propláchneme horkou vodou.
-
2
Kotlety a ledvinky osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme drobně nakrájenou cibuli a dobře promícháme. Dáme do keramické nádoby a necháme 4 hodiny odležet, potom maso napichujeme střídavě s ledvinkami na špíz. Pokapeme olejem a grilujeme na dřevěném uhlí ze všech stran. Hotový šašlik dáme na teplou mísu,
-
3
obložíme cibulkou a nakrájenými rajčaty.