Hovězí šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 74 g
- Sodík 776 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 198.5 mg
- Vláknina 915.8 mg
- Vitamín A 915.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet.
-
2
Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme.
-
4
Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami.