Hovězí šašlik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet vinný
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 776 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 198.5 mg
  • Vláknina 915.8 mg
  • Vitamín A 915.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V misce z vody, části oleje a octa smícháme marinádu. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a naklepeme, vložíme do mísy, opepříme, osolíme, posypeme paprikou, přidáme koriandr a nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme. Potom ještě k masu přilijeme marinádu, vše znovu promícháme a necháme v chladnu odležet.

  • 2

    Marinované kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle a prokládáme je plátky slaniny.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm špízy opečeme prudce ze všech stran, pak podlijeme vývarem a krátce podusíme.

  • 4

    Podáváme s chlebem, rajčaty a okurkami.

Komentáře k receptu