Ruská jablečná krémová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 200 g Veka
  • 100 g Cukr krupice
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 8 polévková lžíce Rýže dušená
  • 8 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 181.8 mg
  • Vláknina 6135.8 mg
  • Vitamín A 6135.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky.

  • 2

    Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme.

  • 3

    Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany.

Komentáře k receptu