Kysel z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 121.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebraný a omytý rybíz protřeme sítem a šťávu necháme stát v zakryté nádobě. Rozmačkané bobule zalijeme asi 1/2 l studené vody, povaříme a procedíme.
-
2
Odvar přivedeme do varu, přidáme cukr a škrobovou moučku rozmíchanou ve studené vodě. Odstavíme z ohně, přilijeme syrovou šťávu a promícháme.
-
3
Kysely připravujeme stejným způsobem i z jiných bobulovin.