Vepřová hlava jako ovar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1006 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 523.2 mg
- Vláknina 1933.3 mg
- Vitamín A 1933.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou hlavu bez štětin omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, přidáme dvě celé cibule, celý pepř, přivedeme k varu a vaříme velmi zvolna přibližně hodinu a půl. Hlavu vyndáme, naporcujeme, zvlášť odřízneme rypáček, ouška, lalok. Porce masa vložíme do velké servírovací mísy, dáme doprostřed stolu a každý strávník si bere to, co má rád.
-
2
Spolu s masem podáváme strouhaný křen a hořčici.