Vepřová hlava jako ovar

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 200 g Křen
  • 20 g Sůl
  • 10 g Pepř černý celý
  • 200 g Hořčice
  • 3 kg Vepřová hlava
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1006 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 253.3 mg
  • Draslík 523.2 mg
  • Vláknina 1933.3 mg
  • Vitamín A 1933.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou hlavu bez štětin omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, přidáme dvě celé cibule, celý pepř, přivedeme k varu a vaříme velmi zvolna přibližně hodinu a půl. Hlavu vyndáme, naporcujeme, zvlášť odřízneme rypáček, ouška, lalok. Porce masa vložíme do velké servírovací mísy, dáme doprostřed stolu a každý strávník si bere to, co má rád.

  • 2

    Spolu s masem podáváme strouhaný křen a hořčici.

Komentáře k receptu