Kořenící směs zeleninová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 500 g Celer bulvový
  • 500 g Cibule
  • 500 g Kapusta hlávková
  • 500 g Kedlubna
  • 1000 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 500 g Sůl
  • 10 g Česnek
  • 1000 g Petržel kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 3903 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 4096.4 mg
  • Vitamín A 4096.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupané cibule, oloupané kedlubny, kapustu, bílou část pórku a česnek. Zeleninu nakrájíme nahrubo a umeleme v masovém strojku. Rozprostřeme na suché plechy, vložíme do vyhřáté trouby, teplotu nastavíme na minimum a zeleninu sušíme při otevřených dvířkách asi 40 minut. Usušenou zeleninu promícháme se solí, nasypeme do suchých sklenic, uzavřeme a skladujeme na suchém místě.

  • 2

    Směs používáme jako dochucovadlo na způsob vegety.

Komentáře k receptu