Kořenící směs zeleninová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 3903 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 224 mg
- Vláknina 4096.4 mg
- Vitamín A 4096.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Budeme potřebovat očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupané cibule, oloupané kedlubny, kapustu, bílou část pórku a česnek. Zeleninu nakrájíme nahrubo a umeleme v masovém strojku. Rozprostřeme na suché plechy, vložíme do vyhřáté trouby, teplotu nastavíme na minimum a zeleninu sušíme při otevřených dvířkách asi 40 minut. Usušenou zeleninu promícháme se solí, nasypeme do suchých sklenic, uzavřeme a skladujeme na suchém místě.
-
2
Směs používáme jako dochucovadlo na způsob vegety.