Máslové fazole s klobásou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 450 g Fazole bílé
- 150 g Vepřový bok uzený
- 340 g Klobása Chorizo
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 stroužek Česnek
- 2.1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1405 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 2306.3 mg
- Vláknina 37067.2 mg
- Vitamín A 37067.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké bílé máslové fazole promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do mísy, zalijeme 1 litrem vody a necháme je namočené minimálně 12 hodin.
-
2
Druhý den vodu z fazolí slijeme, dáme je do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme k nim klobásu Chorizo, oloupanou celou cibuli, česnek, bobkový list, celý černý pepř, malou snítku libečku, lžičku soli a kmín. Fazoli pomalu vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.
-
3
Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji nadrobno.
-
4
Slaninu a vepřový uzený bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi si vysmažíme dozlatova kostičky slaniny s bůčkem a přidáme je během vaření k fazoli. V hrnečku si vymícháme v 1 dl vody 1 lžíci hladké mouky dohladka. Před koncem vaření přimícháme záklechtku k fazoli, vaříme asi 5 minut, fazoli dochutíme solí a odstavíme ji z plotny.
-
5
Vyjmeme uvařenou cibuli s česnekem a koření. Klobásu rozkrájíme na menší kusy a vrátíme ji k fazoli. Servírujeme ji teplou asi po 10 minutách.