Máslové fazole s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 450 g Fazole bílé
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 340 g Klobása Chorizo
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1405 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 2306.3 mg
  • Vláknina 37067.2 mg
  • Vitamín A 37067.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké bílé máslové fazole promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do mísy, zalijeme 1 litrem vody a necháme je namočené minimálně 12 hodin.

  • 2

    Druhý den vodu z fazolí slijeme, dáme je do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme k nim klobásu Chorizo, oloupanou celou cibuli, česnek, bobkový list, celý černý pepř, malou snítku libečku, lžičku soli a kmín. Fazoli pomalu vaříme pod pokličkou asi 1,5 hodiny.

  • 3

    Oloupeme druhou cibuli a nakrájíme ji nadrobno.

  • 4

    Slaninu a vepřový uzený bůček nakrájíme na kostičky. V pánvi si vysmažíme dozlatova kostičky slaniny s bůčkem a přidáme je během vaření k fazoli. V hrnečku si vymícháme v 1 dl vody 1 lžíci hladké mouky dohladka. Před koncem vaření přimícháme záklechtku k fazoli, vaříme asi 5 minut, fazoli dochutíme solí a odstavíme ji z plotny.

  • 5

    Vyjmeme uvařenou cibuli s česnekem a koření. Klobásu rozkrájíme na menší kusy a vrátíme ji k fazoli. Servírujeme ji teplou asi po 10 minutách.

Komentáře k receptu