Ukrajinské halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.15 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 173.2 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 6300 mg
  • Vitamín A 6300 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něj smetanu, olej, přidáme vejce a sůl. Vše promícháme a uhněteme hladké, ne příliš tuhé těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silnou placku, nakrájíme kousky libovolných tvarů a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Halušky vybereme cedníkem a po okapání je lehce osmahneme na másle.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu