Olivový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Olivy nakládané
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 balení Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 4.6 mg
  • Vláknina 3233.8 mg
  • Vitamín A 3233.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, droždí, soli a vlažné vody vypracujeme pevné těsto. Necháme je přikryté vykynout na teplém místě.

  • 2

    Z těsta vyválíme dvě placky, jedna placka musí být o něco větší. Větší placku položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto obložíme rozpůlenými a vypeckovanými olivami, okořeníme oreganem a opepříme. Přiklopíme druhou plackou a okraje přitiskneme. Povrch potřeme olivovým olejem a na několika místech propíchneme vidličkou. Necháme kynout ještě 30 minut.

  • 3

    Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu