Salát Nicoise
Suroviny
- 150 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Tuňák v oleji
 - 100 g Olivy černé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Okurka salátová
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika zelená
 - 4 ks Sardelové řezy
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2120 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 292.6 mg
 - Draslík 1271.6 mg
 - Vláknina 8422.3 mg
 - Vitamín A 8422.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z fazolek ořízneme konce a uvaříme ve slané vodě 10-15 minut tak, aby byly při skousnutí pevné. Přelijeme studenou vodou. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriku, šalotku, vařené brambory a okurku nakrájíme na kostičky. Vařená vejce na tvrdo nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím salátovou mísu, do ní dáme všechny nakrájené suroviny.
 - 
                                3
Ocet, sůl, pepř a hořčici mícháme tak dlouho, až se vše spojí. Za stálého míchání přilijeme olej a hotovým dresinkem salát přelijeme.
 - 
                                4
Tuňáka v oleji necháme dobře okapat a vidličkou rozdělíme na sousta. Spolu se sardelovými řezy a černými olivami rozdělíme na salát.
 - 
                                5
Podáváme s pečivem.