Bretaňské fazole
Suroviny
- 300 g Fazole bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 1 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 1400.1 mg
- Vláknina 24033.4 mg
- Vitamín A 24033.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočíme fazole, druhý den vodu osolíme a fazole vaříme asi 40 minut doměkka.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na sádle, přidáme ostatní suroviny a vše zalijeme vodou z fazolí. Chvíli povaříme.
-
3
Nakonec do omáčky vmícháme uvařené, scezené fazole.