Ragú z jehněčího a artyčoků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí plec
  • 180 g Cibule
  • 200 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Artyčoky
  • 6 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1076.5 mg
  • Vláknina 7209.7 mg
  • Vitamín A 7209.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Maso očistíme, pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 3

    Olej rozehřejeme a osmažíme na něm maso a cibuli.

  • 4

    Restujeme 15 minut.

  • 5

    Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, rajčata pokrájíme na plátky.

  • 6

    Rajčata, brambory a maso přendáme do hrnce, přidáme pokrájené artyčoky, 200ml vody a koriandr.

  • 7

    Vše pečeme při 180°C 80 minut.

Komentáře k receptu