Cibulová polévka s portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1470 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 36.5 mg
 - Draslík 131.7 mg
 - Vláknina 5136.5 mg
 - Vitamín A 5136.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou a bílou cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, tvrdý sýr nastrouháme, bagetu rozkrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme obě cibule, zpěníme, přilijeme portské víno, přivedeme k varu a vyvaříme na polovinu objemu. Dolijeme kuřecí bujón, ochutíme solí, pepřem, snítkou tymiánu, bobkovým listem a dále vaříme přibližně hodinu. Z polévky vyjmeme tymián a bobkový list, podle chuti dosolíme, dopepříme, polévku rozlijeme do keramických polévkových misek. Dosypeme nasucho opražené kostičky bagetky, posypeme strouhaným sýrem a dáme do vyhřáté trouby krátce zapéct, je aby sýr lehce zezlátl.