Kachna s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 7 g Celer - nať
  • 7 g Petržel - nať
  • 175 g Třešně sušené
  • 7 g Tymián čerstvý
  • 7 g Rozmarýn čerstvý
  • 375 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2.5 kg Kachna domácí
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2314 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 386.6 mg
  • Draslík 1168.9 mg
  • Vláknina 3551.5 mg
  • Vitamín A 3551.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát.

  • 2

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy.

  • 3

    Cibuli přepůlíme.

  • 4

    Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu.

  • 5

    Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu.

  • 6

    Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme.

  • 7

    Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.

  • 8

    Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče.

  • 9

    Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut.

  • 10

    Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou.

Komentáře k receptu