Pařížský salát
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
- 250 g Kuřecí prsa
- 375 g Hroznové víno
- 175 g Žampiony čerstvé
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 52 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 185.5 mg
- Draslík 615.2 mg
- Vláknina 2813.3 mg
- Vitamín A 2813.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrozny omyjeme, necháme okapat, přepůlíme a zbavíme jadérek. Sýr nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše vložíme do salátové mísy a opatrně promícháme. 
- 
                                2Kuřecí maso uvaříme a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Vše promícháme a odstavíme. 
- 
                                3Připravíme si majonézu a to tak, že ušleháme žloutek, cukr, hořčici, pepř, sůl a vinný ocet. Po kapkách přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hladká hustá hmota. Na závěr vmícháme jogurt. 
- 
                                4Majonézu nalijeme na salát a zlehka promícháme. Ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        