Vlámské palačinky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 30 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 450.6 mg
- Draslík 133.5 mg
- Vláknina 156.7 mg
- Vitamín A 156.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do kastrolu nalijeme mléko, přivedeme k varu a odstavíme z plotny. 
- 
                                2Plátky toastového chleba (nebo veky) vhodíme do mléka, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli máčet. Potom plátky vidličkou rozmělníme na kaši. 
- 
                                3Do částečně vychladlé kaše přidáváme postupně vejce a za stálého míchání vypracujeme těsto podobné klasickému palačinkovému těstu. 
- 
                                4Z těsta pečeme na pánvi na másle palačinky a rovnáme je na mísu pod pokličku, aby zůstaly teplé. 
- 
                                5Palačinky ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        