Kvíčaly na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kvíčala
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Martell cognac
  • 120 ml Omáčka francouzská
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2268 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 163.5 mg
  • Vláknina 4116.3 mg
  • Vitamín A 4116.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.

  • 3

    Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu