Paštika z kančího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 12 g Mléko plnotučné sušené
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 25 g Sůl
  • 200 g Vepřová plec
  • 200 g Játra drůbeží
  • 100 g Vepřový lalok
  • 150 ml Víno červené
  • 50 ml Likér rybízový
  • 20 ml Koňak Armaňak
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bránice
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Jalovec
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1718 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 214.4 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 1010.1 mg
  • Vitamín A 1010.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na menší kousky, smícháme se solí, pepřem, kořením a vínem, utřeným česnekem a likérem. Necháme marinovat přes noc.

  • 2

    Marinovanou směs nahrubo umeleme, přidáme sušené mléko, mouku, armaňak a vejce. Vše dobře promícháme a směsí naplníme formu vyloženou bránicí. Formu překryjeme dvojitou vrstvou alobalu a dáme péct při 180 °C na 90 minut.

  • 3

    Upečenou paštiku necháme vychladnout a poté přemístíme do chladničky.

Komentáře k receptu