Čokoládo-kávová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Čokolada 70% Ecuador LIDL raspberry
  • 170 g Máslo
  • 180 g Cukr moučka
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Káva mletá
  • 1 ks Pomeranč
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 64 mg
  • Vláknina 233 mg
  • Vitamín A 233 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme žloutky se 172g cukru do pěny. Poté mísu s pěnou vložíme do druhé mísy s horkou vodou a mícháme tak dlouho, až je žloutková pěna teplá. Teplou vodu ve větší míse vyměníme za studenou a znovu žloutkovou směs mícháme ve studené lázni do doby, až napění.

  • 2

    Mezitím uvaříme kávu z 60 ml vody a 1 lžičky jemně pomleté kávy.

  • 3

    Kvalitní čokoládu nalámeme na kousky do malého kastrólku, ten vložíme do horké vodní lázně a čokoládu rozpustíme. Do rozpuštěné čokolády přimícháme lžíce teplé kávy. Kastrólek sundáme z plotny a do čokolády postupně zamícháme změklé máslo. Směs mícháme do doby, až získáme jemný krém, který postupně přimícháme do žloutkové pěny.

  • 4

    Vyšleháme bílky s 8g cukru (jedna polévková lžíce) na tuhý sníh. Ten pomalu vmícháme do připraveného čokoládového krému. Vzniklou čokoládovou pěnu nalijeme do skleněných pohárů a dáme je do lednice vychladit asi na 30 minut.

  • 5

    Před podáváním omyjeme a osušíme jeden pomeranč. Nastrouháme z něj tenké proužky kůry (bez bílé dužiny), kterými pěnu ozdobíme.

Komentáře k receptu