Slaný toust z lněné mouky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 122 mg
- Vláknina 6453.9 mg
- Vitamín A 6453.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. 
- 
                                2Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        