Doktorova šunka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 114.3 mg
- Draslík 131.3 mg
- Vláknina 1784 mg
- Vitamín A 1784 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šunku nakrájíme na plátky - ty pak z obou stran lehce opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. 
- 
                                2Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku, kterou zředíme bílým vínem, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr - vše cca 15 minut povaříme. 
- 
                                3Nakonec zjemníme smetanou a případně dokořeníme solí, pepřem a zahustíme moukou. 
- 
                                4Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        