Lyonský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 70 g Pampeliškové listy
  • 70 g Čekanka
  • 70 g Salát Polníček
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 60 ml Olej olivový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 3 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 253.8 mg
  • Draslík 304.4 mg
  • Vláknina 4156.5 mg
  • Vitamín A 4156.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.

  • 2

    Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.

  • 3

    Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.

  • 4

    Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu