Hovězí plátky s bylinkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 60 g Anglická slanina
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 499 mg
  • Vláknina 4255.3 mg
  • Vitamín A 4255.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme náplň: Nadrobno nasekané bylinky promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, zalijeme rozšlehanými vejci a osolíme. Mícháme, dokud směs neztuhne, pak odstavíme.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a poklademe předem připravenou směsí. Maso svineme a převážeme nití.

  • 3

    Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky, osmahneme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.

  • 4

    Mezitím nasucho opražíme hladkou a polohrubou mouku, rozředíme studenou vodou a přidáme do šťávy, kterou pustily závitky. Na ozdobu si připravíme nasekanou pažitku a vejce na tvrdo.

Komentáře k receptu