Bažanti v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1793 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 177.5 mg
 - Draslík 911.5 mg
 - Vláknina 2855 mg
 - Vitamín A 2855 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 12.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bažanty naporcujeme, dáme do hrnce s poklicí, zalijeme vínem a olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř a necháme přiklopené marinovat do druhého dne.
 - 
                                2
Jednotlivé porce vyjmeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Do hrnce s marinádou přidáme rozmixovaná rajčata, porce bažanta, trochu vody a vše vaříme asi 30 minut, dokud maso není měkké. Maso naservírujeme na talíř, omáčku necháme ještě chvilku povařit a ihned nalijeme na porce.