Dušený křen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Křen
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 5.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 303.7 mg
  • Vláknina 3447 mg
  • Vitamín A 3447 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme půl lžíce másla a přidáme nastrouhaný křen, cukr a petrželovou nať. Vše podusíme.

  • 2

    Z 1 lžíce másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, povaříme a přidáme dušený křen.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přilijeme smetanu smíchanou se žloutkem a dále už nevaříme.

Komentáře k receptu