Velikonoční vaječné koule
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Strouhanka
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 13 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 0.13 l Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 712 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 709.9 mg
 - Draslík 559.7 mg
 - Vláknina 4960.4 mg
 - Vitamín A 4960.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vařící vodou položíme 10 ks vejce a uvaříme je natvrdo, asi 10 minut. Uvařené scedíme, oloupeme, opláchneme ve studené vodě a necháme k dalšímu použití.
 - 
                                2
Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, drobně nasekané chilli papričky, rukou promícháme, přimícháme kečup, majoránku, drobně nasekanou petrželovou nať, rozklepneme celé vejce, zas promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku, podle vlastní chutě můžeme ještě přidat sůl a pepř a ještě jednou důkladně promícháme.
 - 
                                3
Z masové směsi rukami vytvoříme placku o velikosti vejce a celé vejce obalíme. Obalené vejce v masové směsi ještě každé zvlášť obalíme v hladké mouce, rozšlehané 2 ks vejce a strouhance. Vejce pokládáme do nahřáté fritézy s olejem a opečeme do hnědé barvy.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            



