Pastinák s křenem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pastinák
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 186.8 mg
  • Vláknina 18341.8 mg
  • Vitamín A 18341.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pastinák nakrájíme na špalíčky a krátce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Potom špalíčky pastináku nahrubo nastrouháme a vsypeme do mísy. Přidáme omytá, jemně nastrouhaná jablka, nastrouhaný křen a 3 lžíce vývaru z pastináku. Vše dobře promícháme, přisolíme, opepříme a necháme několik hodin proležet v chladničce.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu