Teplý salát z brokolice
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Brokolice
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 1 hrst Fazolové lusky zelené
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1407.3 mg
 - Vláknina 30560 mg
 - Vitamín A 30560 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 237.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si nálev, smícháme sójovou omáčku, dvě lžičky škrobu, cukr a ocet. Zamícháme, aby se vše spojilo.
 - 
                                2
Doplníme směs studenou vodou na 250ml, promícháme a necháme chvíli odležet.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme nastrouhaný zázvor, nakrájenou mrkev a rozebranou brokolici na růžičky. Potom přidáme nakrájené fazolky a fenykl. Dusíme 5 minut.
 - 
                                4
Zeleninu přelijeme připraveným nálevem, zamícháme a hřejeme, dokud se nezačne směs vařit.
 - 
                                5
Hotový salát posypeme mandlovými lupínky a podáváme teplý.